Missie Antarctica 2048

Team Wilco en de Missie Antarctica 2048

Wilco van Rooijen,beroepsavonturier, gelouterd bergbeklimmer en poolreiziger, weet als geen ander hoe belangrijk het is om continu aandacht te vragen voor duurzaamheid en duurzame energie, en aandacht voor ‘nieuwe’ manieren van energiewinning, omdat de fossiele brandstoffen op dreigen te raken. En Wilco vindt, net als Green Energy Toys, dat je al aan kinderen moet laten zien wat dit nu eigenlijk is. En dat we al zoveel meer kunnen dan we doen! Vandaar dat Team Wilco, in samenwerking met o.a. de Hogeschool Utrecht, is begonnen aan Missie Antarctica 2048. Green Energy Toys doneert 2,048% van elk orderbedrag aan Missie Antartica 2048.

Wie is Wilco van Rooijen?
Wilco van Rooijen is de enige Nederlander die, zonder gebruik van extra zuurstof, de zogenaamde `Seven Summits` - de zeven hoogste toppen van ieder continent -op zijn naam heeft weten te schrijven + de drie Polen (Noordpool, Zuidpool en de Mount Everest. Heeft tevens in 2008 de roemruchte K2 bereikt. En is Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Wilco van RooijenSolar Truck - Missie Antarctica 2048

Als bergbeklimmer is Wilco op vele prachtige plekken in de wereld geweest. En keer op keer constateerde hij dat we slordig met die wereld omspringen. Dat we haar uitputten. En realiseerde hij zich wat voor consequenties dat op lange termijn heeft voor die wereld, en voor onze kinderen. En zo ontstond Missie Antarctica 2048.

Wat is Missie Antarctica 2048?
Team Wilco wil met de ‘Missie Antarctica 2048’ de jeugd betrekken bij duurzaamheid: wat is dat dan eigenlijk, wat heb je eraan, wat kan jij doen? Wat is duurzame energie? Team Wilco wil laten zien dat we al zoveel kunnen op dit gebied… alleen doen we het nog niet!

Klik hier voor de website van Team Wilco

Klik op het logo voor de Team Wilco website

Daarnaast wil Team Wilco aandacht vragen voor het feit dat in 2048 het Environmental Protocol (als onderdeel van het Convenant Antarctica) afloopt, waardoor dit laatste ongerepte continent, en belangrijkste zoetwaterbron, vogelvrij verklaard kan worden. Grote kans dat fossiele brandstofwinning hier dan de overhand gaat nemen. Team Wilco vindt het belangrijk dat de jeugd van nu, die immers de besluitvormers van de toekomst zijn, hier kennis van krijgen!

Daarom zal Wilco met een `zonnehummer` (een auto aangedreven door zonne- energie) naar het einde van de wereld, de Zuidpool, rijden. Deze auto is gebouwd door het team van de Hogeschool Utrecht, faculteit Natuur & Techniek, en heeft de eerste testrit in de sneeuw van Finland al achter de rug.

Middels televisieprogramma’s en lespakketten voor de schoolgaande jeugd wil Wilco kinderen structureel laten zien dat we technologisch al tot heel veel in staat zijn, maar er nog niets mee doen. Of zoals Wilco zelf zegt: ‘ De taak van de avonturiers van de 21e eeuw is niet om plekken te veroveren, maar om ze te beschermen…’

Samenwerking Team Wilco en Green Energy Toys.
Elk vanuit hun eigen invalshoek proberen Team Wilco en Green Energy Toys om kinderen (en volwassenen) bekend te maken met duurzame energie. Vanaf september 2011 hebben Team Wilco en Green Energy Toys de handen ineen geslagen en doneert Green Energy Toys 2,048% van elk orderbedrag aan Missie Antarctica 2048.

 

 

Powered By OpenCart
Green Energy Toys © 2023